Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggy Pop kommer till P& L

Annons

Det är 34 år sedan The Stooges senaste album, klassikern Raw Power, spelades in. 2004 turnerade bandet igen efter att ha gjort ett uppehåll sedan mitten av 1970-talet och hann då med att besöka Sverige.

I mars i år är det dags för den stora återkomsten, då albumet The Weirdness släpps, och drygt tre månader senare, på Peace & Lovefestivalen den 28-30 juni, får Borlänge den äran att ta emot The Stooges med Iggy Pop i spetsen.

-Förra året hade vi New York Dolls och Patti Smith men det här är dubbelt så stort. Eller det är fyra gånger så stort, förresten, säger Jesper Heed, kreativ ledare för Peace & Love.

Och att Iggy Pop, sina snart 60 år till trots, kommer att bjuda på en riktig käftsmäll till spelning, det är Jesper Heed och resten av Peace & Lovegänget övertygade om.

-Han kommer att vara heltänd, de spelar ju nya låtar nu också.

Utöver The Stooges är det nu klart att finländarna Hanoi Rocks kommer till Peace & Love även i år. Bandet gjorde en bejublad spelning på festivalen 2004 och var tillbaka igen förra året.

Dessutom utlovas fler stora utländska akter i år än tidigare.

-Vi tog ett beslut i höstas om att satsa på fler utländska artister, målet är två stora per dag, och det är därför vi också har gjort en medveten biljettprishöjning i år, säger Jesper Heed.

Från Sveriges och Borlänges egen musikerreserv kommer just nu rykande heta indieprinsessan Miss Li. Hon kliver in i studion för att följa upp sitt debutalbum under våren och kan alltså väntas ha en hel del nytt material med sig till spelningen på Peace & Love.

Akter som varit klara sedan tidigare är bland andra skandalomsusade Babyshambles med Pete Doherty i spetsen, Falubandet Sabaton, The Plan, Promoe, Salem Al Fakir, Melody Club, Maia Hirasawa och Backyard Babies.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons