Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idoluttagning i Borlänge

/
  • Micke Andersson, Diana Carlsson, Emil Thunberg och Mikaela Westerlund hade åkt från Köping för att vara med i castingen i Borlänge. Campingstolar och en rejäl matsäck jagade bort den värsta tröttheten när väntan började bli lång.
  • Anna Munter och hennes mamma Ingela hade åkt ända från Stockholm och har suttit i campingstolar utanför Galaxen sedan klockan sex på lördagsskvällen och väntat.
  • Oscar Cåxarn från Borlänge är en av dem som får chansen att visa upp sig för tv-juryn efter gårdagens casting.
  • Dragarbild på Christian: Christian Eriksson var en av alla
  • Dragarbild på Carolina:

Annons

Klockan är halv nio på söndagsmorgonen. Om en halvtimme öppnar portarna in till Hotel Galaxen och de första sökanden i TV4:s idoljakt släpps in för att möta "förjuryn" som ska gallra ut en lagom blandning deltagare - de som på tisdag får möta den riktiga tv-juryn. Runt 800 personer är redan på plats och kön ringlar sig lång efter staketet in till Folkets park. Bara ett hundratal kan räkna med att gå vidare.

- Vi vill ju få fram de riktiga stjärnskotten som är här idag. Men vi vill samtidigt få med ett representativt urval av de sökande. Det här är ett underhållningsprogram och även ett urval av dem som inte har så mycket talang ska med, säger Camilla Filipsson, pressansvarig på TV4.

Hårdrockssångaren Christian Eriksson som skulle ha varit på plats redan klockan sex har försovit sig och dyker upp först två och en halv timme senare. Men en kompis står långt fram i kön och han kör en fuling och smiter in. Christian har bestämt sig för att sjunga Bright Eyes och kanske lutar han sig lite tillbaka på vanan. Förra året tog han sig ända till Stockholm och tre dagars slutaudition. I år hoppas han att talangen ska bära ännu längre.

- Får man chansen att vara med i final så är det klart man tar den. Förra året sjöng jag Bed of roses men var sjuk och ville bara hem när jag var i Stockholm. Jag lade inte ner så mycket krut på att komma vidare men i år hoppas jag göra det.

När portarna slår upp går det ganska snabbt. I vänthallen sitter folk överallt i klungor med nummerlappar på bröstet. Stämband och instrumentfingrar värms, sökanden slussas in till juryn samtidigt som andra kommer ut med växlande besvikna och glada ansiktsuttryck. Christian som har fått sällskap av lillasyster Hanna lockar gänget bredvid att sjunga med i Have You Ever Seen the Rain.

- Min dröm är egentligen inte att slå igenom i Idol. Det fränaste vore att göra som en riktig rockstar, att bli upptäckt genom att ens idolband ringer och frågar om man vill vara med i bandet och spela, skrattar Christian.

De går in tillsammans till juryavdelningen, Christian och hans syster, och tur är kanske det. Snart visar det sig att båda två får fortsätta fundera ut nya sätt att nå idolstatus. Det är med en uppgiven axelryckning som Christian kommer ut genom portarna och meddelar att ingen av dem gått vidare.

- Det är tråkigt men vad gör man? Jag hade inte räknat med att gå vidare men det hade varit kul. Nu har jag gjort mitt idol. Det blir inget mer nästa år.

Mer läsning

Annons