Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idoltvåan på Borlängebesök

Annons

Han är nöjd med albumet, som han beskriver som en tidlös pop- och rockplatta.

-Den har influenser från många olika håll, till exempel Aerosmith och U2. Jag tycker vi har lyckats smälta ihop det här till en bra blandning.

Hur mycket har du själv fått vara med och påverka utformningen av plattan?

-Det jag inte har tyckt om har jag ju hojtat till om. Det har varit ett samarbete hela vägen.

På kort tid har tillvaron förändrats radikalt för 21-årige Sebastian Karlsson från Morgongåva, som jobbade som personlig assistent innan han slog igenom i TV4:s Idol i höstas.

-Jag har inte fattat ordentligt än att det är på riktigt. Men jag vill inte vänja mig än, jag vill njuta av varje liten del. Och jag tror det är bra att gå från ett jobb som personlig assistent, där man hela tiden finns till för någon annan, till ett jobb där man själv står i centrum.

Att som Sebastian komma tvåa i Idol-finalen behöver inte vara något negativt, det är Darin ett levande exempel på. Men det kan också vara svårt att hålla liv i framgången, efter att ha exponerats hårt i Idol under en kort period.

Det här är någonting som Sebastian har funderat på.

-Med Idol fick man en gratisskjuts, det är viktigt att förstå att det är tuffare i den riktiga musikbranschen. Man måste se till att jobba och anstränga sig för att synas, hålla sig aktuell. Det gäller att inte rida på Idol utan bygga sitt eget märke.

Men det kan också vara skadligt med för mycket uppmärksamhet, tror han.

-Jag vill inte vara med i tidningarna till vilket pris som helst. Under hösten har det skrivits om varje liten grej i Idol. Det har ju i stort sett blivit ett löp när någon haft ont i halsen.

På albumet Sebastian har han varit med och skrivit en av låtarna, tillsammans med Peter Kvint. Att skriva sitt eget låtmaterial är något Sebastian kan tänka sig att göra mer. Men det är inget måste.

-Jag vill inte skriva eget bara för sakens skull. Det viktigaste är att ha bra kvalitet. Det är klart att det är kul att sjunga sina egna ord, men det ska vara bra grejer.

MONIKA STECZKÓ/TT SPEKTRA

Mer läsning

Annons