Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I en mästares sällskap

Annons

Gitarrmusik/ Falun

  • TOMMY EMMANUEL
  • Kristinehallen
  • Lö 12/5
  • Publik: 400

Att publiken i Kristinehallen befinner sig i en mästares sällskap är snart uppenbart. Med utgångspunkt från blues, folk- och rockmusik tar Emmanuel alla delar av sin mikrofontrimmade gitarr i anspråk, en resonanslåda med bortfilat lack fungerar som hörnstenen i hans rytmsektion, lägg därtill att basgångarna ofta spelas parallellt med melodi och rytmkomp.

Det är en uppvisning i bländande teknik och när han använder en pianoinspirerad fingerteknik tyck gitarren förvandlas till en harpa. Av någon anledning är han sparsam med sången, det är synd, fler vokala inslag hade gett än mer färg och närvaro. Gästspelet av Lizzie Watkins står för kraft- och själfull sång som effektivt balanserar upp repertoaren. I ett imponerande och medryckande trumsolo medhjälp av visp och mikrofon visar han att han även är clown och underhållare av rang.

Det där klimaxfyllda gåshudspartiet kommer mot slutet i en mäktig, suggestiv, rituellt gäckande hyllning till Australiens urbefolkning. Det regnar och åskar ur gitarren och alla låter sig förtrollas av häxmästaren Tony Emmanuel, mig själv inräknad.

Mer läsning

Annons