Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hypen har vuxit förbi Those dancing days

/
  • Kul. Men man vill ha snygga outfits och charmiga danser uppbackade av en musikalisk skärpa som unga Those dancing days inte besitter ännu.

Annons

Hypen som har börjat växa som ogräs kring Those dancing days den senaste tiden har vid det här laget blivit till en väldigt stor kostym att fylla. De har blivit det där bandet som man bara måste se nu, för att om ett halvår kunna vara den som står med det överlägsna leendet och säger att man minsann var med innan allting brakade loss. Sägs det. Och när de fem nyss utexaminerade Nackastudenterna kliver upp på Isis-scenen, enhetligt iförda metallicturkosa fotbollsshorts, är det lätt att förstå att halva världen tenderar att charmas på stående fot i deras närvaro. Blygt fnissade bakom trollhårslugg, driviga poprefränger och ett och annat inövat synkdansmove. Det är ena sidan.

Den andra är den krassa sanningen att musiken som strömmar från scenen faktiskt är ganska otajt. Till och med väldigt otajt. Det spelas fel mer än en gång, och orgelslingorna som lyfter upp den ofta svajiga gitarrbastrummor-grunden märks alldeles för lite. I låtar som Discho' och Hitten, där orgeln ändå tillåts lite större utrymme och högre volym, fungerar Those dancing days tveklöst bäst. Frontaren Linnéas sång är annars den stora behållningen. Svalt wailande som smått förvånansvärt gör sig hur bra som helst tillsammans med trumdriv och hittiga popmelodier.

Men på det hela taget brister både bandets framträdande och musikaliska prestation på osäkerhet och dålig rutin. Det är den där hype-kostymen, som hängdes fram åt dem några storlekar för tidigt. Myspacedemos i all ära, men live är Those dancing days forfarande bara ett väldigt charmigt fritidsgårdsband, om än med väldigt starkt låtmaterial och klar potential. Om folk bara kunde lugna sig lite och låta dem vara det ett tag till skulle de säkert kunna bli grymma. Med rådande förutsättningar känns det tveksamt.

Mer läsning

Annons