Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllar Bob Dylan igen - och nu kan du buda hem livespelningen!

Bob Dylans födelsedag stundar och nu auktionerar Svenne Rubins frontman Lars Wanfors ut en exklusiv hyllningsspelning till förmån för Läkare Utan Gränser - och den kan bli din!

Annons
Vill du ha en livespelning signerat Lars Wanfors på torsdag? Buda hem den då, vettja. Foto: Christian Larsen/Dala-Demokraten, Chris Pizzello/AP/TT, Skärmdump. Montage: Sofie Lind/Dala-Demokraten

Det är den som lägger högst bud som får en exklusiv Dylan-spelning redan på torsdag nästa vecka och summan går oavkortat till välgörenhetsorganisationen.

Idén väcktes ganska nyligen nu när Bob Dylans födelsedag börjar närma sig igen. Förra året valde nämligen Wanfors, ett stor fan av nobelpristagaren, att spela dennes verk i mer än fyra timmar i sträck live på sociala medier. Då stod han inträngd i en friggebod med sin gitarr och munspel i sann folkvisetradition.

Den spelningen var mest en kul grej för att fira Dylan som då fyllde 75 år.

– Jag tycker det är roligt och det är lite skoj att försöka hålla igång 62 låtar på rad också, säger Wanfors.

SE SUCCÉN: Här hittar du Wansfors fyra timmars (!) hyllning till Dylan

Och då slog tanken Lars: varför inte göra det i år igen, men för välgörenhet?

– Man spelar inte och gör sånt här för pengarna - det är så jag uppfattar Dylan - och det är i den andan jag gör det här, säger Lars Wanfors.

Tanken är att den person eller det företag som bjuder högst helt enkelt vinner en livekonsert med Wanfors som tolkar Dylan och spelningen måste gå av stapeln på torsdag den 24 maj; åter igen på Bob Dylans födelsedag.

► LÄS ÄVEN: Stiko Per Larsson vandrar för tolfte gången

Kriterierna för att buda på spelningen är att spelningen måste ske i Dalarna och helst på dagtid på torsdag.

Det är också härligast om konserten hålls på ett hyggligt offentlig ställe eller varför inte en arbetsplats? Därför kan det vara bra att kunna flexa lite med tiden - det är nämligen svårt att flytta Dylans födelsedag.

Pengarna går oavkortat till Läkare Utan Gränser och vinnaren kommer att kontaktas av Mittmedia efter att budgivningen är avklarad.

Hur mycket hoppas du auktionen drar in?

- Det har jag absolut inget hum om, men om något kommer in så är det bra, säger Lars Wanfors.

Kan man som vinnare önska låtar under spelningen?

- Det är klart att man får men det måste vara en låt av Bob Dylan för det här har inget med Svenne Rubins att göra i sig, förtydligar Lars Wanfors.

Auktionen avslutas på tisdag den 22 maj klockan 16.

Mer läsning

Annons