Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Horndalsrevyn ger landstinget på nöten

Annons

En bandagerad känga åt landstingspolitikerna. Allsång med publiken om Alf Johansson, Sören Bertilsson och Ken Swedenborg. Annars är Horndalsrevyn snäll mot makthavarna i år. Men revyn är med i tiden och kommenterar förvirringen i landstinget.

Mats Marcus med fotbandage och rullator sjunger om sjuktransporterna som han vill använda för att skicka landstingsråden på export.

Förre statsministern och nuvarande storbonden Göran Persson porträtteras träffsäkert av Jonas Bivelöv i ett revynummer där Persson försöker förklara socialdemokraternas brakförlust i valet för partisekreteraren Marita Ulvskog.

Bivelöv menar att en förväxling skett där Maritas efternamn förknippas med ordet ulv, synonymt med varg.

"När dalfolket hör ordet varg, då skjuter dom", säger Bivelöv.

Revyprimadonnan Kerstin Bohlin gör en träffsäker monolog om tillståndet på kvällar och nätter vid Markustorget i Avesta.

Den handlar om ungdomarnas kärleksförklaring till varandra när männen utstöter sekundkorta ljud, medan kvinnorna svarar genom ett högljutt pipande, eller skrik. Ett fenomen som utspelar sig varje onsdag, fredag och lördag efter elva på kvällarna.

Fotbollsspelarna Chippen, Mellberg och Zlatan tillägnas en sång som en påminnelse om deras utflykt i nattlivet mitt under pågående sportevenemang.

Som vanligt har Britt-Marie Nord skapat fantastiska kostymer åt revygänget. Bara den fägringen är värd ett besök under kommande föreställningar.

Peter Stenvall får allt hårdare konkurrens av Jonas Bivelöv och Mats Marcus när det gäller publikens skratt och applåder. Och det höjer temperaturen i revyn.

Ibland blir det riktigt hett i salongen.

Det märks att revyräven Stig Ernst Söderkvist, som för 57 år sedan började i Horndalsrevyn, fortfarande medverkar med texter. Stig belönades med blommor efter nyårsaftonens premiär. Det var Horndalssonen Mats Eklund som debuterade i revyn för 25 år sedan som överlämnade buketten.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons