Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tar hand om legenderna

/
  • Snart kommer de. Falutjejen Lotta Carlegård är den som ska välkomna Iggy och Alice när de kommer. – Alice ville så gärna spela golf, men han kommer nog så sent att vi inte hinner med det, berättar en glad Lotta som ser fram emot att jobba med de här artisterna.
  • Tuff brud i lyxförpackning. Och inte nog med att hon är det. Lotta Carlegård ska även vara artistvärd för första gången - för Alice Cooper och Iggy Pop.

Annons

Det är första gången som Lotta är artistvärd.

- När sonen min bestämde sig för att köpa festivalpass och bo på campingen tänkte jag att jag vill vara i krokarna, berättar Lotta och skrattar.

- Jag har jobbat mycket med Falu folkmusikfestival. Varit med mycket runt artisterna och fixat och trixat, så jag tänkte att det kunde vara kul att jobba med dem, förklarar Lotta.

Så hon anmälde sitt intresse på Peace & Love´s hemsida. Och för någon månad sedan ringde de upp och frågade om hon ville vara artistvärd för Alice Cooper och Iggy Pop.

- Jag har inte fattat det riktigt, att jag bara har plockat drömgrejen framför näsan på så många, men jag hoppas att jag gör det bra!

Lotta är huvudvärd för Alices och Iggys crews och hennes uppgift är att få dem att trivas. Hon ska möta upp dem och se till så att de blir incheckade, att mat och transporter är fixat och hela tiden finnas till hands om någonting är glömt.

Vad som står på de berömda önskelistorna får hon inte riktigt avslöja, men hon försäkrar att det inte är några sådana där konstiga saker, som många kan tro.

- Visst, de har specat vad de vill ha, men det är ingenting som inte går att ordna. Iggys lista var väldigt rolig, den var skriven som en berättelse med mycket humor och de förklarade varför de ville ha det och det, berättar Lotta, som ser fram emot att träffa detta roliga gäng.

- Det är mest nyttigheter faktiskt, inte så mycket sprit. Så de som förväntar sig hela den här rock-sprit-grejen blir nog besvikna.

Läs hela reportaget i torsdagens tidning!

Mer läsning

Annons