Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tackade med Bach

/
  • Antagen. Snart bär det av till Guildhall i London för Ulrika Wielander från Älvdalen.

Annons

Violasten Ulrika Wielander började i Älvdalens kommunala musikskola, fortsatte till musikkonservatoriet i Falun, till en folkhögskola i Västerås, till musikhögskolan, till ett utbytesår i Amsterdan och har nyligen fått besked att hon kommit in på Guildhall School of music and drama i London.

Riktningen har hela tiden varit framåt och vidare för 24-åringen. Hon tackade för de 15000 kronorna från Erik Deljeskogs stipendiefond vid en konsert i Lillkyrkan på lördagskvällen.

Ludvika Kammarorkester under Inge Hällkvist spelade Gånglåt från Deljeskogen, Långa ladan, Diplomatvalsen och Hillängsschottis och lyckades nog bäst med det sista stycket.

Wielander samarbetade fint med sin gamla lärare Hällkvist i konserten i G-dur för viola och stråkorkester av Telemann. Sören Ekebjörns spelade cembalo.

Som solonummer hade Wielander valt prelude, allemande och courante ur J S Bachs första cellosvit, mycket känd musik, som sipprat över till populärkulturen så till den grad att den antogs kunna bidra till ökad Saabförsäljning häromåret.

Wielander imponerade nog mer med musikförståelsen än med tekniken, vilket säger mycket eftersom hon har en tämligen driven teknik.

Musik Klassiskt

Ludvika Kammarorkester

Dirigent: Inge Hällkvist

Ulrika Wielander, viola

Musik av E Deljeskog, J S Bach, G P Telemann

Publik: Cirka 40

Lillkyrkan, Ludvika, 31/3

Mer läsning

Annons