Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Homo i Leksand - nu tävlar han i tv

/
  • Christoffer Larshans, eller Gaymasen som han också kallar sig, får däng i Wipeout i vår.

Många känner honom som bloggaren Gaymasen. För Bling berättar Christoffer Larshans om kirurgdrömmarna, "Pussen", den egendesignade leksandsdräkten och om varför han tänker göra illa sig i kommande säsongen av Wipeout vinter.

Annons

Han kan ha uppemot 30 000 läsare i veckan på sin blogg Gaymasen och han bangar inte äventyr. Till Wipeoutcastingen gick den 21-åriga leksandskillen utklädd till fluga. När Christoffer Larshans inte är med i tv pluggar han komvux i Sövde och drömmer om att bli kirurg. På tisdag drar Wipeout vinter i gång i kanal 5 och vi undrade förstås hur han hamnade där.

– Jag sökte till Robinson i slutet av gymnasiet, det är drömmen att vara med där, men insåg att jag skulle missa studenten om jag åkte så det blev inget. Men så sökte jag till Wipeout nu i stället. Jag tycker om att bjuda på mig själv och jag tycker det här är humor. Det handlar om att ta lite smällar och fläka ut sig, men det är kul. Dessutom skulle man ju få en resa till Argentina för inspelningarna.

Wipeout är för galna svenskar står det på kanal 5:s hemsida, hur galen är du?

– Jag är rätt lindrig i jämförelse med många andra som var med. Det finns väldigt konstiga människor. En hade sökt precis varenda dokusåpa och tävlingsprogram som går att söka. Han har gått på alla castingar.

Men det här med flugdräkten då, berätta?

– Ja, jag hade köpt den på Buttricks till castingen. Det var med vingar och allt. Man måste sticka ut lite också. Det var lite kul för jag satte mig på tåget hem i den där dräkten och någon hade bloggat om att de sett en fluga på tåget mellan Göteborg och Skövde. I programmet sedan ville de att jag skulle ha något mer vintrigt så då tänkte jag Leksandsdräkten, men den tål ju inte vatten, vilket kan bli ett problem. Så jag gjorde min egen Leksandsdräkt med svarta shorts, knästrumpor, ett blåvitt band över bröstet som det står Leksand på och vit skjorta. Det var min vintertolkning av Leksandsdräkten.

Men folk verkar göra illa sig i det där programmet, blir ni inte ledsna och förnedrade?

– Lite blåmärken fick man räkna med och det sitter ju folk och styr med spakar så att man ska ramla och göra illa sig. Men jag klarade mig rätt bra, jag tycker inte det är förnedrings-tv. Det är humor.

Du driver bloggen Gaymasen, varför en gayblogg?

– Det var när jag bodde i Leksand och inte kände några homokillar. Det var svårt att komma ut i en liten by där alla kände alla. Många visste ju men det var inte så lätt för mig. Jag berättade för mina närmsta vänner och mamma först, på sommarlovet efter nian. Ett år senare för pappa och min bror. Jag började skriva om hur det är att växa upp som homo i ett fördomsfullt Leksand med inbitna traditioner, där man inte är van vid sådana krockar som är oundvikliga i större städer. Det var dels skönt att skriva av sig och dels lite roligt med en gaykille från Dalarna. Jag har alltid försökt vara personlig men inte privat. Min pojkvän som jag kallar Pussen i bloggen får vara lite mobboffer men han läser det mesta innan.

Ja, där är du rätt privat, vad säger han om sitt smeknamn?

– Vi kallar varandra det. Det är bara gulligt. Från början ville inte han ha sitt namn där så det blev Pussen och nu kallar vi varandra det jämt. Jag säger bara hans namn om jag är sur. Jag är rätt öppen med vår relation, vi har varit tillsammans i tre år. Vi bor ihop och lever så tätt. Vi gör allt ihop, vi sitter ihop verkligen och han är så stor del av mitt liv att det automatiskt kommer med i bloggen.

Å ena sidan Leksandsdräkter och Dalahästar i bloggen, å andra sidan fördomsfull småstad, hur är det med hembygdsbanden?

– Det är speciellt när man har flyttat och lämnat. Alla vill bort men när man väl flyttat inser man hur fint det är. Jag trivdes väldigt bra i Dalarna med den vackra naturen och allt man börjat uppskatta när man kommer bort.

Vad gör du om fem år?

– Då läser jag till läkare. Att bli kirurg är min dröm, du vet som i Greys anatomy, ha ha. Nej, men jag har länge velat det . Det är min ambition.

Mer läsning

Annons