Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjelm-Wallén "motarbetar sina medlemmar"

Annons

Det var i mitten av juli som en gruppering i vänföreningen började agera offentligt, genom annonser i tidningar, för att åberopa den paragraf i stadgarna som stipulerar att om en tiondel av medlemmarna begär det, ska det hållas medlemsmöte.

Lindberg anser att grupperingen som stödjer Margareta Dellefors motarbetades av Dalhallas kansli inför årsmötet i maj, när operachefernas brev inte delades ut till medlemmarna. Begäran till kansliet att medlemsmatrikeln skulle lämnas ut, bifölls inte.....................

Lindberg anser också föreningens ordförande, Lena Hjelm-Wallén, motarbetar medlemmarna. Hjelm-Wallén har i brev till Lindberg i början av juli för det första uppgivit att det vore olämpligt att så snabbt efter årsmötet ha ett nytt möte och att det under sommaren är svårt att nå medlemmar..................

För det andra uppger Hjelm-Wallén att det vore olyckligt att diskutera detaljerna i orsakerna till uppsägningen av Dellefors. Det skulle inte gynna någon av parterna, anser Hjelm-Wallén.

Hon har nekat Lindbergs gruppering att i egenskap av ordförande personligen lämna ut matrikeln.

Personuppgiftslagen reglerar hur matrikeln får användas. Där heter det att användningen måste vara i linje med ändamålet om den ska lämnas ut till tredje man, och som tredje man anser Hjelm-Wallén att medlemmarna är att betrakta i det här fallet.

Matrikelns ändamål är enligt Hjelm-Wallén en möjlighet att nå ut med information från Dalhalla, samt möjlighet att få rabatter vid biljettköp. Därför finns matrikeln hos Siljan Turism.

Sedan Hjelm-Wallén skrev detta brev till Lindberg har hon i intervjuer understrukit att hon vill ha dialog och att hon visst kan tänka sig ett nytt medlemsmöte till hösten.

- Jag tvivlar på att hon gör det. Hon har varit så kategorisk och nu har hon målat in sig i ett hörn där det handlar om hennes prestige. Vi har en ordförande i Föreningen Dalhallas vänner som tidigare varit vice statsminister, men som nu totalt kör över sina medlemmar, säger Noomi Lindberg.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons