Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtekrossaren

Annons

Att säga att Darin uppträder inför en tacksam publik vore en grov underdrift. Mycket grov. Han behöver inte göra mycket för att framkalla ett unisont skrik från den unga och övervägande kvinnliga publiken. Han behöver faktiskt inte göra någonting alls. Under halva första låten är det knappt musiken lyckas bryta igenom ljudväggen.

Det finns inget annat ord än hysteri.

Att charmas av Darin Zanyar - tvåa i TV4:s talangjakt Idol 2004 - är faktiskt inte så svårt. Han verkar genuint trevlig och var en av deltagarna som har riktig talang. Darin uppträder säkert och scenvant och även om det inte är mycket till show så är det inte hans fel. Han sliter hårt.

När han blir äldre kommer han förmodligen också att sluta kopiera Michael Jackson så mycket. Nu är det några rörelser och några "hoo!" för många för att det ska passera plagiatkontrollen. När han under extranumret tar på sig en vit hatt väntar man sig nästan att handsken ska åka på också. Musiken är till största delen också en ganska tunn soppa, ihopkokad på spikar som blivit över från bygget av Neverland. Med tiden är jag dock övertygad om att han hittar sin egen röst.

Den pågående turnén är av klar smida-medan-järnet-är-varmt-typ. Darin sjunger till förinspelad musik och tillsammans med två dansare som känns väldigt mycket "Bröderna Ingrosso".

Budgeten är alltså låg. Men det hade rent ekonomiskt varit dåligt investerade pengar att resa med ett större följe. Publiken efterfrågar bara Darin, även om jag tycker att man gott kunde bjuda dem på lite mer.

Men sådana invändningar var inte relevanta i torsdags. I torsdags var Darin nämligen kung på Cozmoz.

Jag hoppas han lyckas hålla huvudet kallt, för det lär han behöva.

Fotnot: Den 7 april kommer Darin till HC i Sälen.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons