Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hitkavalkad på kalaset

/
  • Bästa platsen. Erik Segerstedt hade gärna fått stå kvar hela kvällen om vissa fått bestämma.
  • Erik Segerstedt som gav falupubliken tre låtar från sin senaste skiva.
  • Tog sig tid. Marie Lindberg delade generöst ut kramar och autografer till väntande falubor. – Jag är så glad att de gillar mig, jag är fortfarande ovan vid uppståndelsen.
  • Allt ljus på Erik. Idol-Erik trivdes i Falun och Falun trivdes med Erik Segerstedt. Igår sjöng han in sommaren tillsammans med åtta andra artister på gårdagens Falukalas.

Annons

Lite som att lyssna på radion fast live. Erik Segerstedts "Can't say i'm sorry" följs upp av Marie Lindberg och "Trying to recall".

Och det är själva idén med Rix FM-festivalen som besöker 17 orter i Sverige under sommaren tillsammans med artister som just nu spelas på kanalen.

Gårdagskvällen var tredje året i rad som festivalen intog Falun och bjöd faluborna på en artistkavalkad som avspark på sommaren.

Falun var nummer två på turnén med förutom Idol-Erik och melodifestivalen-Marie, göteborgaren Bosson och E-Type som några av de mer namnkunniga artisterna.

Ett populärt utbud visade det sig, redan vid eftermiddagens soundcheck hade en ansenlig mängd människor samlats på Stora torget för att se och höra sina favoriter.

Lagom till festivalen drog igång strax efter sju på kvällen var torget fyllt med upp emot 10 000 åhörare.

Konferencierer för kvällen var programledarna Titti Schultz, Gert Fylking och Roger Nordin som presenterade artisterna och uppmanade publiken att delta i olika tävlingar via telefon och MMS.

Bosson plockade poäng genom att namnge fler orter i Dalarna och smickra publikens uppförande.

Men allra varmast mottagande, där en nallebjörn ingick, fick Erik Segerstedt som gav publiken tre låtar från sin senaste platta.

"Kan jag få se lite händer" undrade Erik och det var klart han fick från en publik där de flesta under 1.60 cm kunde texterna lika bra som sångaren själv.

Mer läsning

Annons