Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hiphopfest med rejält drag

Annons

Redan efter den inledande akten av MFL, som för övrigt bestod av arrangörerna, Goldrush själva, var Cozmoz smockfullt och bubblade av spänning och förväntan. Det var upplagt för en toppenkväll. Biljetterna vid entrén såldes slut nästan direkt och flera hundra fick avisas.

När tidningens utsände kom dit gick Raging Goblins just på och trycket i den stora lokalen var totalt. Trots det var publiken lite svårflörtad när Borlängesönerna drog igång och tände aldrig riktigt trots Pelle Hanssons ihärdiga försök.

Efter Raging Goblin var det Frottés tur att ta scenen och de var inte sena med att informera publiken om att de skulle spela in sin nya musikvideo under kvällen. Jag undrar så smått om Frotté inte borde spela in musikvideos lite oftare för det blev ett rejält ös på både dem och publiken.

Frotté fyrar av två nummer innan det är dags för videoinspelningen av singeln Live och om den videon inte blir bra så beror det knappast på publiken.

Efter Frottés nästan fanatiska scenshow tycktes Frondas lågmälda utstrålning i början nästan småtrist, men publiken verkade inte bry sig. Efter några nummer började däremot Frondas rutin lysa igenom och de tinade upp mer och mer.

I slutet av spelningen avbryter de för att sjunga för Fronda som fyllde år i tisdags och tar sedan upp Patrik Tapper, en journalist från Avesta Tidning för att sjunga tillsammans med dem på Rullar fram, en riktig publikfriare.

Efter det obligatoriska extranumret går Fronda av och lämnar publiken på topp. Olyckligtvis hinner de svalna av lite i väntan på Snook en halvtimme senare. Men när pausmusiken slutar dunka i högtalarna och ersätts utav ett sakta stigande crescendo och röken väller ut ur rökmaskinerna är alla lugna vibbar som bortblåsta.

Snook blandar ett helt godkänt framträdande med en massiv scenshow av ruggigt bra breakdansare och samplingar av hela låtar med bland annat Nirvana och Daft Punk. De passar på att testa sin nya singel på publiken, en latinoinfluerad lite lugnare sak än Mr Cool som spelats flitigt på radion ända sen i våras och som de spelade också i torsdags till hela Cozmoz stora nöje.

Vad kan man säga? Om Goldrush får fortsätta i samma takt som hittills så kommer Peace and Love att få allvarlig konkurrens om Borlänges arrangörsförening nummer ett, och det snart.

GUSTAV JOHANSSON

Mer läsning

Annons