Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hiphopens plundringståg drar in

Annons

Såväl Looptroop som Mobbade barn med automatvapen deltog i sommarens stora hiphopturnépaket "Babylon by bus", och de fyra göteborgarna i MBMA höll inte käften när de i höstas besökte Qlturhuset i Avesta som en del i antirasistiska turnén "Vi håller inte käften!"

Den gemensamma vinterturné som i kväll rullar in på East Harbour Café i Falun har Västeråsveteranerna Looptroop och MBMA från Göteborg valt att kalla "Plundringståget".

Vilket möjligen kan synas aningen dumdristigt, eller i alla fall onödigt ödesutmanande, en vinter då landets järnvägar plågats av idel skevhjul och djupfrysta förseningar.

Men opportunister är de definitivt inte, Promoe, Organism 12, PST-Q och de andra röjande, rimsmidande hiphopvikingarna i Looptroop från Västerås och MBMA från Göteborg.

Och de båda hiphop-grupperna delade faktiskt scen i Dalarna redan för tre år sedan, under 1999 års upplaga av Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Ett antal lyckliga, lyckliga människor i Falun med omnejd minns naturligtvis också fortfarande med stort välbehag och vällustiga rysningar det toksvängande, svettiga hiphopkalas som Looptroop och Timbuktu ställde till med när de för ett drygt år sedan var nära att ödelägga "Valla".

Törs vi hoppas på någonting liknande på East Harbour i kväll?

Tja, risken för att Sedlighetsroteln slår till måste nog i alla fall betraktas som överhängande.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons