Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Himlaspelet i litet format till Falukyrka

Annons

Himlaspelet har sedan några år ett samarbete med studieförbundet Sensus. Studiecirklar om Himlaspelet har genomförts och deltagarna har åkt till Leksand för att se spelet.

Samarbetet omfattar också en berättelse som har Rune Lindströms verk som grund. Martin Lindström, en av aktörerna i spelet, har bearbetat materialet och framför det själv.

Detta program, som turnerat runt om i landet, kommer på lördagen till Stora Kopparbergs kyrka i Falun. Förutom Lindström framträder Nils Lindberg, som för några år sedan klädde spelet i ny musikalisk dräkt. Medverkar gör också Stora Kopparbergs kyrkokör och kontrabasisten Lars Ekström.

Inte vidare med strategi

En ny stor, gemensam konsert- och kongresshall för kommunerna Falun, Ludvika, Borlänge, Gagnef och Säter.

Det var en av ambitionerna utvecklingsbolaget Mittdalarna AB ville skulle ingå i en gemensam kulturstrategi för de fem kommuner som är medlemmar.

Men kommunerna har beslutat att inte gå vidare med planerna på en gemensam kulturstrategi.

- Vi har fått i uppdrag att bevaka kulturfrågorna och agera från fall till fall. Det var så långt vi kom i det här skedet, berättar Mittdalarnas vd Olle Rigborn.

Vill du läsa mer om hur Mittdalarna resonerade i sitt utkast till gemensam kulturstrategi? Läs om dokumentet på tidningens hemsida!

Urban Eldh får ersättare

Dalateaterns skådespelare Urban Eldh är sjukskriven och får en ersättare när Fet-Mats eller jakten på brorslotten har premiär om fyra veckor. Det är skådespelaren Mats Andersson från Teater Alliansen som får en månad på sig att sätta sig in i föreställningen.

Andersson har tidigare haft engagemang på en hel del andra länsteatrar samt på Unga Riks och Upsala stadsteater.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons