Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett ämne på Wasabryggeriet

Annons

I september bjöd Dalateatern, litet överraskande, på en av årets bästa teaterupplevelser i Dalarna med ett teaterevenemang i stort sett utan scenisk gestaltning.

Den gången framfördes Lisa Langseths Pleasure, om fyra män som köper sex. "En modig, aktuell och problematiserande pjäs", skrev tidningens recensent den gången.

I kväll är det åter dags för en så kallad öppen läsning. På Wasabryggeriet läser fyra skådespelare Sigrid Herraults pjäs Min älskade lilla prinsessa, en teaterföreställning om en apatisk flicka och hennes familj. Dottern i familjen från Kaukasus har fått diagnosen devitaliseringssyndrom. Familjen väntar på besked om uppehållstillstånd i Sverige.

Herraults pjäs är en av fyra som antogs till finalen i Elverkets (en av Dramatens scener för ny europeisk dramatik) tävling Confusions, som syftade till att få in integration och mångfald i teatervärlden.

Min älskade lilla prinsessa antogs av en jury som inte visste någonting om författarnas namn eller bakgrund.

Fyra skådespelare knutna till Dalateatern medverkar: Susanna Barmani, David Carmel, Susanne Hellström och Sven Sundin. Därutöver medverkar konstnären Aleksandra Jarosz.

Dramaturgen Charlott Neuhauser och författaren Sigrid Herrault leder ett samtal efter föreställningen.

Den öppna läsningen av Min älskade lilla prinsessa är ett led i Borlängeprojektet - Dalateaterns strävan efter att bli mer synlig i Borlänge. Borlängeprojektet har i höst innehållit läsningen av Pleasure, träff med regissören och medverkande i komedin Rätt kurs, samt tre föreställningar av Rätt kurs på Maximteatern.

Mer läsning

Annons