Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik Schyffert till Dalarna i vår: ”Nästan alla tjänar på att vi är rädda”

Henrik Schyffert har med sin standup-föreställning "Var inte rädda" gjort succé över hela landet. Nu fortstätter turnén i vår och kommer till Dalarna.

Annons

Standup-föreställningen "Var inte rädda" med Henrik Schyffert har hyllats i flera tidningar. Den har sålt slut under hela året och kommer nu tillbaks i vår på flera orter.

I föreställningen gör Henrik Schyffert upp med vår oroliga samtids självbild, och sin egen. Han rannsakar sig själv, sina rädslor och att våga tänja på gränserna.

Läs också: Johnossi: "Ska man åka förbi Björn Dixgårds föräldrar blir det mycket Borlänge"

– Varför är vi så rädda just nu? Trots att vi har det så bra? Ett sätt att ta reda på det är att istället fråga vilka TJÄNAR på att vi är rädda? Och då visar det sig att det är nästan alla.

– Tidningar tjänar på att skrämma upp oss med rubriker som ”Varning för slukhål”, reklamen tjänar på att vi är rädda för att vi har fel mobil eller inte går på rätt gym och populistiska politiker tjänar på attvi är rädda för varandra. De enda som INTE vinner på att vi är rädda hela tiden är vi, säger Henrik Schyffert i ett pressmeddelande.

Vårsäsongen inleds i Västerås den 26 januari och fortsätter sedan vidare till bland annat Falun.

Dem 8 mars kommer han till Maximteater i Borlänge och den 9 mars till Kulturhuset Tio14.

Läs också: Sofia Källgren och Robert Wells kommer till Dalarna i jul

Läs också: Nya "Stranger things" nu ännu mörkare

Mer läsning

Annons