Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaprofeter samlar ihop sig

Annons

Det tog ett år, men nu finns skivan som visar bredden på Hedemoras musikliv. Eldsjälen bakom skivan, Stefan Johansson, har kämpat mot strulande tryckeri och andra praktiska hinder.

- Det känns skönt att det gick att ro skivan i hamn, säger Stefan Johansson.

Profeter i vår egen hemstad samlar 14 band från Hedemora. Musikaliskt blandas kängpunk, dödsmetall och hip hop med rockabilly och lågmäld pop.

- De som har sett skivan säger: "Finns det så många band i Hedemora?" Skivan visar att det går att lira i den här stan, säger Stefan Johansson.

Han är medlem i punkbandet Sverkers, det var tanken på att det måste gå att göra en skiva som gjorde att han drog i gång projektet och samlade banden.

- Man vill ju veta om det går. Det var bara att köra på, säger Stefan.

Det har gått ett år sedan några av banden drog till Vansbro för att spela in sina låtar. Då var planen att hålla releasefest i slutet av sommaren. Det som satte käppar i hjulet var ett strulande tryckeri i Tjeckien. Ett år senare och med svensk pressning och stöd från kommunen och Studiefrämjandet.

- Nu känns det skönt att det är över. Samtidigt är det kul att skivan finns ute.

Med 500 exemplar kommer skivan främst att finnas till försäljning lokalt. Kommunen har också köpt in sig på en del av upplagan. Några av banden har hunnit lämna Hedemora, men de flesta spelar fortfarande.

- När det tog så lång tid var risken att banden inte skulle finnas längre. Det hade varit synd om hälften av banden lagt av.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons