Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmapremiär för Malin Jonsson

Annons

För Malin Jonsson blir kvällens konsert den första stora i eget namn på hemmaplan, på onsdag spelar hon också live i tv-programmet Go'kväll.

- Kvällens konsert blir egentligen två, där jag har en del och Filipinerna har sin egen del. Sedan kan det hända att det blir någon överraskning där vi spelar tillsammans på slutet, säger Malin Jonsson.

Radions P4 spelar in konserten för att sända den i programmet Lokalen. Tv-program och radiospelning med bara några dagars mellanrum ger en hektisk period just nu för Malin. För många är hon fortfarande känd för sitt gamla projekt, Malins Elektriska, som även spelade i en akustisk version. Men nu är det bara Malin Jonsson som gäller, även om hon har ett band som ständigt finns med både live och i studio. En ny demo med fyra låtar som spelats in live i studio finns också klar. Ursprungligen är Malin från Lima, men nu delar hon sin tid mellan musiken och jobbet som kurator på gymnasie- skolan i Vansbro. Sin musik väljer hon att placera i gränslandet mellan visan och popmusiken.

- Det är väldigt svårt att placera sig själv. Men jag hamnar nog i kategorin singer/songwriter, säger Malin.

Malin spelar själv gitarr och i bandet finns Göran Danielson på percussion, Johnny Östling, bas och Jonas Hanson, gitarr, dragspel och munspel.

- Jag trivs med den här sättningen, den känns bra och låtarna kommer fram på rätt sätt, säger Malin.

De nya låtarna är hennes egna, hon skriver allt material själv.

- Det är lite olika hur jag gör när jag skriver. Men oftast börjar jag med musiken och använder den som grund för att skriva texten, säger Malin.

Att det just nu är både tv- och radiospelningar ser hon som en bra möjlighet att få synas som artist utan skivkontrakt.

- En tv-spelning kan leda till något positivt. Om inte annat så kan det betyda fler andra spelningar.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons