Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hawaii mudbombers firar guldkontrakt på Harrys

/
  • Nu är det äntligen dags för Falurockarna Hawaii mudbomber att släppa sin första skiva i USA. På lördag blir det spelning och relseasparty på Harrys i Falun.

Annons

I Höstas blev det klart att Faluns surfrockare Hawaii mudbombers efter långa förhandlingar med E-Streetbandmelemmen Steve "Little Steven" van Zandt ska släppa tre skivor på hans skivbolag Wicked cool nation. Deras musik hade då redan spelats en tid på Little Stevens radiokanal Underground Garage och rönt en hel del uppskattning.

- Kanalen har över 1 miljon lyssnare och en av våra låtar röstades fram som femte bästa låt under 2005 så det var stort. Steve fick höra Mondo Primo som vi hade spelat in tidigare för den japanska marknaden och han bestämde sig för att släppa den, säger Hans Jörnlind.

Den 14 februari i år släpptes skivan på den amerikanska marknaden och finns nu tillgänglig även för Sverigepubliken att köpa på skivbolagets hemsida. På lördag är det dags för Falukillarna att fira ordentligt med releaseparty på Harrys i Falun. Förinspelad är alltså en filmsnutt med Mr. "Little Steven" himself där han presenterar Hawaii mudbombers.

- Han kommer att prata lite om oss och om nya skivan. Sedan presenterar vi vår nya körtjej Mia Björn och gör en spelning förstås. Det blir både låtar från Mondo Primo och lite nya låtar som vi ska spela in i vår till vårt andra USA-album.

Hawaii mudbombers som hoppas göra en USA-turné senare i vår har två japanska skivsläpp på meritlistan men har ännu inte gjort några riktiga släpp för den svenska marknaden. Vi frågade om det inte börjar bli dags att släppa skiva i Sverige snart.

- Jo, det är väl nästan det. I så fall blir det Mondo Primo som släpps även här. Nu när vi får lite skjuts från ett större amerikanskt bolag så är det väl på tiden att vi även gör något i Sverige.

Fakta: Hawaii Mudbombers
Bildades: 1996.
Medlemmar: Petter Godske, sång och gitarr, Mattias Utterström, bas, Hans Jörnlind, gitarr och sång, Mats Carlborg, trummor Spelar: Surfrock i en korsbefruktning av Beachboys och Ramones.
Aktuella med: Släpper nu skivan Mondo Primo på Little Stevens skivbolag i USA.

Mer läsning

Annons