Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härö mötte Dalapubliken vid premiären

/
  • Gala.

Annons

– För mig känns det mest glatt. En positiv förväntan är vad jag har, svarade regissören Klaus Härö på frågan om det var nervöst att gå på premiär av sin egen film.

Han fanns på plats på Falan för att möta sin publik, och kanske hade den värsta nervositeten lagt sig med tanke på att filmen faktiskt har visats ett par gånger tidigare, en gång på Göteborgs filmfestival och en gång på galapremiären i Stockholm tidigare i veckan. Den nya människan kördes onsdagskvällen till ära i två salonger.

Andreas Tinnerholm Från film i Dalarna var en av dem som gick på filmpremiär.

– Jag har varit med i filmprojektet under hela tiden och har redan sett filmen två gånger. Det är lite speciellt när man varit involverad, det är inte riktigt som att gå och se en vanlig film första gången men idag ska jag försöka göra det.

Klaus Härö som bodde i Falun med sin familj två månader under inspelningsperioden förra våren berättade att det var glädjande att komma tillbaka till stan i går.

– Jag kände att jag ville gå runt och se det ena och det andra. Tyvärr måste jag åka vidare till Finland redan ikväll för en pressdag så jag hinner inte med så mycket.

Mer läsning

Annons