Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdrockarnas egen festival

Annons

Minifestivalen Vansbro Open Air 03 bjöd under onsdagen på sex band och spände över hela skalan av hårdrock. Från glamrock till dödsmetall och en Svenne Rubins-cover lockade både metal-fans och nyfikna vansbrobor.

Detta var fjärde gången som festivalen skakade om i det lokala musiklivet. Tre band från Vansbro fanns med i festivalens startfält, Moria, Ocularus Infernum och Green Suffer. Övriga band var Crashdiet, Sabaton och Hell Patrol. Stefan Eriksson och Dan Ilbäcks är festivalarrangörer och Dan är även sångare i Green Suffer. Vansbro Open Air skulle egentligen inte bli en festival för hårdrock, att den dominerade festivalen beror enligt honom mest på

intresset från banden.

- Från början ville vi göra en festival med enbart lokala band, sen har intresset från banden gjort att festivalen blivit inriktad på hårdrock, säger Dan Ilbäcks.

- Vi ville att lokala band skulle få visa upp sig åtminstone en gång per år, fortsätter Dan.

Publiken i lokparken var långt ifrån enbart hårdrocksfans, även om de lite äldre höll sig en bit från scenen. Någonstans mittemellan stod Sara Jons, hemma på besök i Vansbro.

- Det bästa är att det är mycket folk ute, att man kan träffa folk som man inte sett på länge, säger Sara Jons.

En publikflirt som definitivt gick hem var Sabatons version av Långa bollar på Bengt. Då rörde hela konsertområdet på sig, annars var det mest en liten klick längst fram som stod för röjet. Dan Ilbäcks var nöjd med kvällen och publiktillströmningen, även om han tycker att fler borde upptäcka festivalen.

- Det bästa med att vara arrangör är att få se folk ha kul och att det händer något när det är sommar, avslutar Dan.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons