Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdkokta trubbelguttar på spelhumör

Annons

La, la, la, la, Elisabeth", sjöng cirka 160 rockabillyfans till norska trion Trouble boys när de körde sitt sista extranummer i Tängergården klockan ett på påskdagsnatten.

Norrmännen var på bra spelhumör. Gitarristen spelade så några strängar gick av. Trummisen dunkade på så svetten rann och basisten dundrade så det nästan lät som om åskan gick.

För ovanlighetens skull, i dessa sammanhang, handlade det om elbas.

Tyvärr var ljudvolymen något för hög under kvällen, men dock uthärdlig. Man kan väl inte tro att denna musikgenre ska behöva gå så långt att man behöver öronproppar, som det blivit inom andra musikstilar. Hur som helst, Trouble boys rockade på och de spelade bland annat några Eddie Cochran-låtar då det var precis 46 år sedan Eddie tragiskt omkom.

Men innan norrmännen äntrade scenen hade Falutrion Sleepy Hollow värmt upp publiken med låtar som SittinÕ on top of the world, Teardrops fallinÕ och My little baby, i bästa Stray Cats-stil.

Den blå ståbasen, är ju bara den en hit, liksom hopp och snurr.

En lyckad kväll i en nästan fullsatt Tängergård. Det är bara att gratulera de båda arrangörerna, tillika trummisarna, Niklas Eriksson (Sleepy hollow) och Lasse Jonsson, som även agerade discjockey.

Publiken väntar redan på nästa gig, när det nu blir av.

MIKAEL FORSLUND

Mer läsning

Annons