Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdaste kvällen på länge

Annons

musik - dödsmetal
Centinex och Hell patrol
S2, Borlänge, fredag den 6 februari
publik: 140 personer

Borlänges Hell Patrol inledde kvällen med ett ganska kort och intensivt set. Det är ett band där finliret har fått ge vika helt till förmån för en brutal pang-på-rödbetanattityd.

Det fungerar oftast alldeles utmärkt, bandet är tajt, sångaren skriker bra och trummorna är ultrasnabba.

Ibland skulle det kanske inte skada med lite mer variation, men det är aldrig fel med en rejäl urladdning heller.

Ljudet var tyvärr rejält kasst, mikrofoner sprakade och övriga instrument grötade ihop sig. Det bidrog förmodligen till att det lät mer onyanserat än det kunde ha gjort.

Hellpatrol avslutade sin halvtimme med en Venom-cover. Kul, även om den kändes lite hoprafsad.

Centinex från Hedemora och Avesta har mer än tio år på nacken och spelar inte oväntat i en högre division. De har därför också mer att leva upp till. Det gör de också och visade från första riffet var skåpet ska stå, nämligen i husets allra mörkaste hörn. Det fanns inte en tillstymmelse till tvekan eller osäkerhet när Centinex trampade på gasen. En rad medlemsbyten till trots känns bandet sammansvetsat och dynamiskt.

Förra skivan kom för två år sedan och det var ungefär lika länge sedan de spelade i Dalarna. Med tanke på att publiken sällan släpper loss i Sverige så är det nästan så jag förstår dem.

En relativt stor del av låtarna plockas från förra plattan. Inte helt fel med tanke på att den dittills är bandets bästa med låtar som Soulcrusher och Demonic Warlust.

Publiken fick också en försmak av den kommande plattan, med två låtar som lät riktigt, riktigt bra.

Kanske lossnar det på hemmaplan i och med den. Det vore i så fall välförtjänt - med tanke på både erfarenhet och kvalité så borde Centinex ligga i dödsmetallens tätklunga i Sverige. Kanske inte i kraft av sin originalitet, men i sin förmåga att skriva ovanligt bra låtar.

Konserten spelades in på video, men frågan är vad det blev av det. Inte några kokande publikbilder i alla fall, för trots att det var hyfsat mycket folk så höll de flesta sig i bakgrunden när båda banden spelade.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons