Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda takter på S2

Annons

I höstas kom senaste plattan Smear Campaign och just nu turnerar bandet runtom i Skandinavien. I kväll är det dags för Napalm Death att inta scenen på S2 i Borlänge och det är en efterlängtad dag bland hårdrockare i alla åldrar.

-Det är jättekul. Barn i tioårsåldern och deras föräldrar kommer fram och frågar om de kan komma och se konserten. Samtidigt är det 40-åriga män, som var med på 1980-talet och som nu har klippt sig och skaffat ett jobb, som hör av sig, säger Stefan "Pizza" Eriksson.

Napalm Death har kallats grundarna av grindcoren och är ett band som undgått få hårdrockare av mer extrem karaktär, menar han.

-Det här är ju som att ta hit Thin Lizzy eller något annat genreskapande band. Utan Napalm Death är det många rockband som inte hade låtit som de gör i dag.

Men kvällen på S2 bjuder inte bara på legender av äldre årgång. Öppnar gör Stockholmsbaserade The Ugly och trummisen Henrik Östensson, som ursprungligen är från Borlänge, berättar att bandet gör sin livedebut kvällen till ära. Och sammanhanget hade väl inte kunnat vara bättre valt.

-Nej, det här känns riktigt kaxigt. Napalm Death är visserligen inte det band jag har lyssnat mest på men det är en ära att få spela som förband åt dem, säger han.

The Ugly bildades för tre år sedan och består av gitarristen och låtskrivaren Johan Eriksson, sångaren Ingemar Gustafsson, basisten Peter Johansson, gitarristen Per Rinaldo och så då, Henrik Östensson på trummor. Musiken beskrivs som en blandning av black-, thrash- och dödsmetal.

-Det är furiöst, rasande och snabbt. Väldigt tung hårdrock, säger Henrik Östensson.

Bandet har hittills bara spelat in demos men satsar nu på att få spela in en skiva.

-Ja, vi har haft lite kontakt med skivbolag och sådär. Vi har fått bra recensioner, folk verkar gilla det vi gör så vi jobbar väl på att få skivkontrakt framöver.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons