Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du fira juldagen i Dalarna

/

Juldagen är årets stora hemvändardag och på krogarna runtom i länet laddas det just nu för stor fest.
– Många är hemma. Det är glad stämning när folk får träffa gamla bekanta, säger Eva Hult, nöjeschef på Galaxen.

Annons

På juldagen finns det något för alla smaker. I Borlänge är ett av de mer välbesökta juldagsevenemangen Hela huset gungar. 1300 personer ställa sig i kön till Galaxen och 600 av biljetterna är redan sålda.

– Vi vänder oss till en lite äldre publik, från 22 och uppåt. De flesta är väl över 30 och vi kommer att bjuda på dans till Zekes, schlagerbar inne i puben och på partybandet Hot stuff från Hedemora, säger Nöjeschefen Eva Hult.

Hon berättar att Hela huset gungar är inne på sitt 16:e år och att juldagsfirandet har lika många år på nacken.

– Det som är roligt med juldagen är att många är hemma. Det är glad stämning när folk får träffa gamla bekanta. Många har inte sett varandra på ett år.

I Falun drar Falu synth mellan 500 och 600 personer till Victuscella. På Hälsingtorget kommer ett stort loungetält med scen och soffor att byggas upp för juldagsfirandet. Det är tredje året som gänget bakom Falu funk byter om till elektronisk skrud och spelar synth-klassiker i juletid och publiken kan vänta sig att allt ifrån Robyn-tolkningar till Depeche mode-klassiker.

– Falu synth föddes ur Falu funk och har funnits i tre år. Det är bara digitala instrument på scenen så det blir helt tyst om man skruvar av volymen, säger Kalle Strand som spelar slagverk i Falu Synth.

För den yngre publiken ordnar Club Etage i Falun juldagsfirande med DJ Dreamer Tunez.

– DJ Dreamer Tunez spelar mycket runt medelhavet och är ett toppnamn. Juldagen är ett arrangemang med väldigt mycket folk och vi vill leverera tillbaka till våra gäster, säger Adam Mitchell, ägare till Club Etage.

Vågar man sig ut på annandagen så ordnar Klubb Hellmer i Falun hårdrocksfest för den som gillar tyngre tongångar med Heavy metal allstars.

– Vi kommer att ha en öppen scen och ett jam där vi alternerar musiker och framför allt sångare. Vi spelar gamla klassiska hårdrockshits med Hellmers husband som bas, säger Kalle Strand.

Mer läsning

Annons