Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanoi rocks tillbaka på Peace & love

/
  • Michael Monroe(mitten) har fortfarande sina skarpa stunder, men Hanoi rocks 2007 är trots allt mer av ett charmigt svammelband än något att ta på allvar. T.v. Andy McCoy och t.h. Lacu.

Annons

- Hello Borlaangee! fejksluddrar Michael Monroe, och låtsas ironiskt snubbla över presskonferensbordet.

Nej, särskilt mycket rockkliché är egentligen inte det 40+ bemannade Hanoi rocks anno 2007, och det känns befriande att självdistansen sitter där den ska.

År 2000 spelade Michael Monroe med sitt soloprojekt inne på Cozmoz-scenen, och sedan han återförendades med sitt åttiotalsband 2002 har de spelat på festivalen både 2004 och 2006. I år spelar de inte bara som festivalens sista band på Shangri-La, utan bjöd även på en akustisk spelning på Cozmoz efter gårdagens presskonferens.

- Festivalledningen föreslog det, och det lät som en kul idé. Det är något vi aldrig gör annars, och det känns kul att variera sig lite, säger Monroe.

Han är den som, emellan det flamsande och svamlande som det mesta av deras presskonferens består av, faktiskt kan ta sig samman och skärpt svara på frågor. Allt medan bandets andra originalmedlem, Andy McCoy, halvt överröstar honom med att trumma på bordet med mikrofonen och ge sig ut på sluddriga utsvävningar om lösningar på världspolitikens alla dilemman. (Vad de faktiskt bestod i är det nog fortfarande bara McCoy som vet.)

I maj släpptes den nya singeln Fashion, som gick direkt upp på singellistans förstaplats i hemlandet Finland. Ett helt album är inspelat och planeras att släppas den femte september.

- Vi använde inte några synthar under inspelningen, och allt utom lite blås spelas av oss i bandet. Det är det första vi har spelat in med den här sättningen, och det var som att börja om helt från början. Det var häftigt, säger en stolt Monroe innan han tackar för sig.

- Have a very gay evening, säger McCoy.

Mer läsning

Annons