Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska banta i Biggest Loser

/

I onsdags kväll började Grycksbokillen Robert Wickströms kamp mot kilona i Biggest loser. Förra året kunde vi följa Mattias Spogardh från Leksand. Men hur lätt är det egentligen att behålla en sund livsstil?

Annons

Nu drar en ny säsong av Biggest loser i gång i TV4. Deltagarna som alla väger en bit över hundra pannor tävlar om att snabbast komma i form på Ekolsunds slott utanför Enköping. I vår kan vi följa 32-åriga Robert Wikström från Grycksbo på hans väg mot hälsa. Han vägde 175 kilo när han åkte till slottet. Efter inspelningarna fortsätter han nu sitt nya liv på egen hand hemma i Falun och är övertygad om att vändningen är bestående.

– Jag tränar ibland ett par gånger om dagen och äter helt annorlunda nu. Frukost, lunch och middag och mellanmål. Och fettsnålt. Jag är så glad varje morgon för de kilon som är borta. Jag är färdig med tjockislivet, säger han.

För Robert var den mentala omställningen svårast. Han beskriver sig tidigare som en slö matmissbrukare.

– Biggest loser blev min räddning. Det var det värsta jag har gjort men samtidigt det bästa som har hänt mig. Mårten Nylén som tränar oss i programmet var en stor inspiration och jag har kontakt med honom även nu på hemmaplan för att få hjälp med coachning.

Mattias Spogardh vägde över 200 kilo när han gick in i programmet förra hösten men gick ner till dryga 160 innan serien var slut. Han har lyckats hålla vikten.

– Jag har gått upp lite men ligger ungefär på samma nivå som i finalen. Jag har lyckats hålla det. Jag har visserligen inte lyckats gå ner så mycket som jag hade önskat efter programmets slut. Men man får lägga in att när man är på slottet så har man hela dagarna för att bara träna. Det är svårare att hinna få in i sin vardag hemma, säger Mattias.

Han berättar att han fortfarande tränar kontinuerligt. Innebandy, styrketräning och simning blir det. Men att det i vissa perioder kan bli mer än i andra.

– Men det känns fortfarande helt galet fantastiskt. Man är fortfarande inne i det här att man mer eller mindre har fått andra chans till livet.

Vi fick inte bara följa din viktminskning utan också ditt sökande efter kärleken i samband med Biggest loser, hur har det gått?

– Jag har inte träffat någon bestående. Men jag har mycket bättre självförtroende och jag har varit ute på någon dejt. Men jag fick mycket positivt i samband med det där med tjejer som har kommit fram och som hört av sig på internet.

Så du letar fortfarande?

– Jajamen, jag söker fortfarande. Det dyker väl upp någon så småningom hoppas jag.

Fotnot: Läs en längre intervju med Robert Wickström i fredagens nöjesblock.

Mer läsning

Annons