Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Där Per "plura" Jonsson

Annons

Hallå där...

Per "Plura" Jonsson

Hur kommer det sig att du gör en kyrkoturné tillsammans med Evabritt Strandberg?

- Eldkvarn gjorde en kyrkoturné i februari. Det gick hem. Sedan fick vi ett erbjudande om att göra några fler spelningar. Eldkvarn har inga spelningar just nu så det passade bra. Jag har träffat Evabritt Strandberg några gånger och hon är en bra skådespelerska och en bra sångerska.

Vad får publiken höra?

- Det blir att vi kör varsin egen grej och sedan något tillsammans. Eventuellt kör vi en eller två av de nya låtar som jag skrivit. Det finns vissa låtar som lämpar sig bättre för två man akustiskt.

Vad är skillnaden mot att spela med Eldkvarn?

- Det är utlämnande att inte stå med Eldkvarn. Det ställer lite mer krav på en själv att stå där ensam. Det ger mig också en känsla av att jag lär mig något.

Hur känns det att spela i just kyrkor?

- Rösten blir förändrad, det är som en enda stor resonanslåda. Folk lyssnar väldigt bra när de sitter i en kyrka. Nu spelar vi också ganska tidigt, vilket ger större möjlighet för folk att komma och lyssna.

Vad betyder kyrkan för dig personligen?

- När vi började spela i kyrkor undrade folk hur jag kunde låna ut mina texter till kyrkan. Men många av de grejer som jag sjunger om tangerar det som det pratas om i kyrkan. För mig är det inte konstigare än att spela på en rockklubb.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons