Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Pellas Mats Andersson...

/

... från Leksandslåt, som håller sina traditionella trettonhelgskonserter i dagarna.

Annons

Vad bjuder ni på i år?

- I år blir det visor av olika slag. Vi har Billy Opel som gäst i år och han kommer att köra sina egna visor. Det var ganska naturligt - Putte Snitt och Pelle Lindström är med i hans band numera, så det gav sig naturligt. Det ska bli kul att köra igen.

Vilket år i ordningen blir det nu?

– Fjortonde året. Det går fort.

Vilken är er drömgäst, som hittills inte varit med?

– Det är Peter Carlsson, vi får se om det blir något läge för det i framtiden. Det ser ju ut som om han har hur mycket jobb som helst. Det har varit önskeartisten och han har ju också spelat mycket med Pelle.

Hur gör ni för att förnya er?

– Vi komponerar lite själva som man plockar med eftersom. Sedan tar man alltid upp nya låtar. Gästartisterna bidrar såklart också med sin repertoar. Förra året körde vi själva utan gästartist, det blev också uppskattat, men jag tror inte att det skulle gå att göra så år efter år.

Hur ofta spelar ni övriga året?

- Det är just ingenting numera. Lite ströjobb. Sista jobbet vi hade förutom detta var en stor ambulanskongress i Ejendals arena. Det var förra hösten. Vi har inte spelat på Leksandslåt och vänner sedan Sveasalen i fjol. Annars blir det mest mindre konstellationer. Men vi ska till Röros marknad och spela i februari. Det blir en kul grej.

Har ni planer på någon ny skiva?

- Ja, vi har en halv skiva inspelad. Den går under namnet Dalkarlarna på Freden. Vi är ett gäng som brukar träffas på Gyldene freden i Stockholm. Vi har varit där så mycket att När Byns Mats Larsson fyllde år så gjorde jag en pastisch på Bellman som heter just Dalkarlarna på Freden. Hans Barlach skrev en text. På skivan blir det lite egna kompositioner och så lite Bellman så klart. Förhoppningsvis blir den klar i vår.

Mer läsning

Annons