Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Där Mats Lodén

Annons

Hallå där...

Mats Lodén

Grattis till stipendiet!

- Tack så mycket! Jag hade fått en lite förvarning, men det kom ändå som en överraskning. Det här är faktiskt det första stipendiet jag någonsin fått!

10 000 kronor - vad ska du göra med dem?

- De går rätt in i ett skulpturprojekt som startar i september.

Vad är det för projekt?

- Det började med en tanke - att man skulle ha skulpturer som en utgångspunkt för olika samtal. Jag började med skulpturerna i januari i år, trots att jag inte hade någon beställare. Jag är lite knäpp.

- Nu har blivit ett samarbetsprojket med tre gymnasieskolor i Falun och kanske även fackföreningen Kommunal kommer att vara med.

Hur ser skulpturerna ut?

- Det är trägubbar, som om jag sträcker ut dem, är närmare 2,3 meter. Jag jobbar med enkla okomplicerade former. Limmar, sågar med motorsåg och skruvar ihop. Det gäller att hitta positioner som är man kan känna igen.

Varför är skulpturer ett bra sätt att få igång ett samtal?

- Ibland är det bra med en ordlös ingång i ett samtal. Jag har även arbetat med skulpturer och dans och skulpturer och film. det här är ytterligare ett sätt att nå ut, kanske det blir skulpturer och dramatik nästa gång.

Vad är det för "fel" på vanliga utställningslokaler?

- Inget fel kanske, men de är inte alltid så attraktiva. En ny arena är alltid intressant och förhoppningsvis blir det nya ringar på vattnet.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons