Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Där Lars Roos

Annons

Hallå där...

Lars Roos

... kommer du hem till Dalarna för att spela i augusti?

- Ja, det stämmer. Jag fyller lite år så då tänkte jag att då kan jag göra en grej och spela lite kortare bitar. Jag hade lite andra erbjudanden också men det var besvärlig för det var så utspritt.

- Jag vill ju gärna spela men jag har besvär med mina ögon.

Sommarspelningen i Lindberghallen i Gagnef den 10 augusti blir alltså ett exklusivt framträdande. Hur ser repertoaren ut?

- Jag tänker spela lite småstycken, sådant som jag egentligen har i fingrarna. Det blir Clair de Lune... och jag har faktiskt ett stycke av Oscar Lindberg också, han var ju från Gagnef och sonsonen Nisse Lindberg finns ju där. Sedan blir det Stenhammar, Petterson-Berger och lite annat.

Ska du bjuda in gamla vänner och bekanta till "födelsedagskonserten"?

- Jag har några grannar, det är fyra-fem stycken. Det blir lite partaj för dem.

Bor du i Hollywood annars?

- I Hancock Park, på gränsen till Beverly Hills. Vi bodde i en lägenhet först när vi flyttade hit, men jag kunde inte öva där. De började stampa i golvet och hålla på, grannarna där, man är ju en sanitär olägenhet.

Spelar du mycket i USA?

- Det blir inte så mycket. Det är svårt för mig med mina stackars ögon. Jag komponerar lite, har gjort några låtar med Bo Zetterlinds texter, och så försöker jag öva lite så inte fingrarna stannar upp.

- Jag har varit lite lat och legat ute och solat mycket nu i maj. Sedan hade vi cocktailparty för 60 personer nu i helgen. Jag rullade 300 köttbullar och har burit möbler ända sedan dess.

- Men nu måste jag börja öva ordentligt igen...

Fotnot. Den 18 augusti fyller Lars Roos 60 år. Födelsedagen ska han fira i Stockholm, men förfesten veckan innan i Lindberghallen i Gagnef är den enda konserten pianisten ger i Sverige i sommar.

Rätt namn

u En namnförväxling uppstod i tisdagens kulturartikel om stolutställningen i Leksands kulturhus. Konstnären Hans Darke var upphovsmannen till stolarna med mans- och kvinnoben, ingen annan.

Vi beklagar misstaget.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons