Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Där Kalle Moraeus

Annons

Hallå där...

Kalle Moraeus

Vad ska du göra i styrelsen?

- Jag ska fungera som konstnärligt bollplank och ska lägga fram idéer om nya konsertformer. Jag ska också förmedla kontakter. Jag har ett stort kontaktnät i Sveriges musikliv.

Hur kommer det att märkas i festvalen 2005?

- Jag vill att vi ska göra något i Gropen i Leksand. Där kan symfonisk musik och mitt band mötas. Jag kan vara med själv och bjuda in gäster. Det är ju så mitt musicerande ser ut. Min övergripande idé är att mixa musik och folk. I själva styrelsearbetet har jag mycket att lära. Jag blir väl sittande som en gröngöling där de första åren.

- Det var jag som föreslog att årets festival skulle bjuda in The Refreshments till Östnorsfesten och som kom på det här med "Bengans scen". Där ska jag själv framträda, för övrigt.

Vad tycker du om Musik vid Siljan?

- Det är en fantastisk festival. Jag har vuxit upp med den. Den är en institution och en självklar höjdpunkt på sommaren för många.

Hur har Musik vid Siljan utvecklats?

- Den har haft jobbig konkurrens och måste vara beredd på förändringar. Det gäller att hitta något visst för publiken och att göra ständiga ansiktslyftningar. Populärkulturen måste bli en sten som får alla festivalens stenar att rulla, och där kan jag bidra. Det finns seriösa aktörer också i populärkulturen och jag är gärna med och bedömer kvalitet.

Borde inte din hemkommun Orsa vara med med Leksand, Rättvik och Mora?

- Jo, på sikt tycker jag det. Dalarna borde över huvud taget kraftsamla för att få hit fler besökare. Förr åkte ju "alla" till Dalarna, men vi vaggades in i en falsk säkerhet och hängde inte med i utvecklingen av turismen.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons