Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå...Clas Yngström En ny skiva med Sky High ligger på skivdiskarna, men den kommer från USA. Vad är det här för platta?

Annons

- En befogad fråga. Det är en specialsydd platta för ett amerikanskt bolag som gillar lite gitarrorgier, fans till oss. Det är låtar från 70- och 80-tal, och det låter ju inte så kul, så vi spelade in det på nytt.

Inget nytt material?

- Bara gammalt. Vi har gjort det live i studion.

Varför då?

- Man får en känsla som inte går att få annars. Man ser varandra. Det blir en annan grej.

Blir det turné i USA?

- Jag hoppas det, vi får se. Vi har fått fina recensioner därborta.

Hemma då?

- Vi spelar ju hela tiden, det är en never ending tour...

Det är ni och Dylan...

- Ja, och Vikingarna. Nu ska vi spela på gubbrocksfestival i Karlshamn. En festival för "hård och bluesbaserad rockmusik".

Annars då?

- Jo vi har 25-årsjubileum coming up i höst. Då får vi väl ha party! Det ska bli kul. Och så har vi skrivit kontrakt med Virgin, Vi håller just nu på att spela in en ny platta för Skandinavien och släpper en samling samtidigt.

Två plattor i en?

- Jag tycker skivor är för dyra, hade de kostat 100 spänn skulle det inte vara några problem med Napster och sånt. Säga vad man vill om Mp3, men det låter ju inte så jävla kul. Som en blandning mellan kassett och cd. Men de spelar det på Radio Dalarna, det är ju kulturskymning.

Och den nya plattan?

- Det är en coverplatta. Det låter som en skivbolagsidé, men det är något vi velat göra länge. Vi kör lite låtar som ligger ganska långt från oss: Allen Toussaint, Prince, Pet Shop Boys...

Pet Shop Boys????

- Jag har alltid gillat Pet Shop Boys. Två kaxiga superbögar som har någon sorts stringens, bra texter... det är intelligent!

När kommer den nya skivan ut?

- Jo, du sa det. Men den har releasedatum i slutet på mars. Vi håller på för fullt. I dag har jag trashat "I am the Walrus", det var kul.

MARTIN AAGÅRD

Mer läsning

Annons