Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå, Cecilia Bergqvist...

/
  • Cecilia Bergqvist och maken Bengt Erlandsson arrangerar Vinterkonsert i Husby kyrka för tredje året.

...sångerska som arrangerar och medverkar i Vinterkonsert i Husby kyrka på Annandagen.

Annons

Är det tradition nu?

– Ja, jag tycker att det känns så nu när det är tredje året vi kör. Men vi testar en lite annorlunda konstellation i år.

Vilka är med?

– Det är Bengt Erlandsson och jag och så bad vi Olle Nyberg att vara med också, vi har alla varit med förut. Sedan är det Idde Schultz och hennes musikpartner Sulo. De har tonsatt Per Ragnars dikter. Violinisten Hanna Ekström från Hedemora är med och cellisten Johannes Bergion. Hanna är med i gruppen Stockholm strings som specialiserat sig på studioinspelningar och stråkarrangemang åt olika artister. Johannes är från Göteborg och spelar vanligen heavy metal på cello. Det blir dock inte så nu. Jag kommer att sjunga och Bengt spelar saxofon. Göran Larsson kommer att prata och hålla ihop konserten.

Vad blir det för repertoar?

– Idde och Sulo kommer att göra sina egna låtar så vi gör covers, låtar vi gillar av bland andra Eva Dahlgren, Lisa Nilsson och Lisa Ekdahl. Det blir inget jultema. Temat är "rötter och vingar" och vi kommer att anspela på det i låtval och prat. Det spänner över ett brett filosofiskt spektrum.

(här bryter Cecilias sambo Bengt in och tar luren: "Vi människor har inte rötter, vi har fötter så att vi kan gå", säger han)'

Hur träffade ni Idde Schultz?

– Vi träffades på en sångutbildning i våras. Jag kände direkt att jag ville göra något tillsammans med henne.

Mer läsning

Annons