Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hackat och malet

Annons

n Att Sverige är ett u-land när det gäller serier är ett mantra som tål att upprepas. Svenska förlag är med ett fåtal undantag ytterst ovilliga att ge ut svenska-och än mindre översätta utländska -kvalitetsserier. Kvar lever föreställningar om serier som ett onyttigt tidsfördriv för barn, som hellre borde läsa riktiga böcker. Ordfront är ett av få undantag, med bland annat Galago under sina vingar.

På nättidningen babian.se kan man också hålla sig ajour med nya svenska alster. Kommande numret innehåller bland annat serier av Fabian Göransson. Kolla in.

n Det är dags att ta bladet från munnen när det gäller SVT:s hårdrocksprogram Rundgång. Man kan inte ursäkta den usla kvalitén med barnsjukdomsargument längre. Jämför bara med Musikbyrån, som har ett gäng kunniga och engagerade journalister som (oftast) gör ett både underhållande och bra program. När man ska göra ett hårdrocksprogram stoppar man in två lallande byfånar. Kanske blir det för farligt annars?

Vad som gör mig mest förbannad är intervjuerna, som osar skoltidning på högstadiet. Här träffar man intressanta och kul människor och ställer korkade och framför allt tråkiga frågor. "Hur känns det att ha en svensk i bandet, Lemmy?" Gäsp. Det försöker man kompensera med att jönsa till det. Sånt funkar bättre i radio.

Jag efterfrågar inte Gunnar Rehlin-att man tar sitt ämne på allvar behöver inte utesluta humor. Men Melker & Mattias är helt enkelt inte kul.

Jag säger bara, metal up your ass.

Mer läsning

Annons