Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllene Tider bjöd Falun på storkalas

Annons

Det är minst sagt tuffa tider för en GT-skeptiker. Processionen av fans mot Lugnet avgick tidigt i går förmiddag. Redan vid halvelvatiden då Stockholmståget rullade mot på Falun central var GT-festen i full gång.

"Sommartider hej, hej", ljöd från flera bärbara högtalarhåll i kupéerna. Och Flickorna på TV2. Och Ljudet av ett annat hjärta. Och Leva livet. Och På en sten, vid en sjö, i en skog. Och...

Ja, ända från Uppsalastoppet skrålades sommardängorna i (o)kanon och ikapp med klirret från ölflaskorna. Sommarmys helt enkelt kan man väl tycka, men i ett morgontrött tillstånd känns det lätt desperat genomjobbigt och som en dålig uppvärmning att inför en GT-konsert tröttas ut av just osammanhängande skrapiga potpurrier av just Sommartider, Flickorna på TV2, Ljudet av ett annat hjärta, Leva livet och På en sten, vid en sjö, i en skog och så vidare.

- Hur många öl har du druckit Gustav?

- Två bara, men va fan jag hinner, festen är låååång.

Jodå, festförväntningarna var molntussigt höga. Själv var jag mest nyfiken på huruvida GT-kungen själv skulle komma in på rullstol eller inte. Efter helgens två jättespelningar på Stockholms Stadion med sammanlagt 65 000 fans lyckades nämligen stackars herr Gessle himself i sin iver att spela på Anders Herrlins bas att sträcka sin vad så illa att han planerade att inta Lugnets scen i rullstol.

Men icke. Efter två uppvärmningsspelningar med 90-tals- Latin Kings och 70-tals-Pugh Rogefeldt var det dags med kvällens numero uno, det gyllene 80-tals-inslaget.

Per Gessle och hans popfarbrödrafölje tog sats. Stormade in på scenen. Gessle dansar visseligen inte lika bra som... sjömän med sin stela vad, men öppnar med en något rosslig version av På en sten, vid en sjö, i en skog, precis när den slunkit ur närminnet. Typiskt. Flickorna på TV2 gör sig bättre. Partyt är i gång på allvar och publiken hinner få upp pulsen ordentligt till låten Hon vill ha puls. Ja, det är sommar och lallpop och glatt och jag tror att jag ska gå och fiska.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons