Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Günther tjatade om bikinin

Annons

Det var ett enormt tryck på Trädgården. Tjejerna ville se låtsasporrskådisen Günther. De mer maskulina längtade efter att få klämma på, eller åtminstone dregla över, en av de lättklädda Sunshine girls.

Strax efter midnatt anlände de och körde direkt i gång med Teeny weeny string bikini, fortsatte med misshandeln av Samantha Foxs Touch me och Pleasure man. Ding dong song och Golddiggers avverkades också. Så långt var allt okej och helt enligt vad man kunde förvänta sig.

Men sedan kanske ingen mer bakgrundsmusik fanns inspelad på skivan Günther hade med sig, för Teeny weeny string bikini och Ding dong song revs av igen.

I stället för att köra någon av de övriga fem låtarna från albumet...

Eller kanske var det ännu ett genomtänkt trick från denna 29-årige ungkarl.

För begreppet Günther är mer än den fånige artisten Günther.

Günthers budskap är till och med skönt.

Till Svenska Dagbladet har han till exempel sagt:

- Jag sexualiserar mig själv väldigt mycket för att bryta trenden att det alltid är tjejer som ska vara sexiga medan mannen står där och ser häftig ut. Jag vill provocera och sedan attrahera.

Provokationernas mästare anno 2004 är han allt.

Betänk också att Günther egentligen är en 36-årig familjefar från Skåne som frågat sina två barn om lov innan han satte igång projektet. Då förstår ni att det är en man med distans till vad han gör och konceptet blir annorlunda, men hyfsat underhållande - därmed också attraherande. Och med tanke på hur en alkoholpåverkad ung publik ter sig, kanske det var bra att köra favoriter i repris.

Kanske börjar man bli gammal trots att man inte fyllt 25, men jag hade gärna hört Crazy and wild i stället för Teeny weeny två gånger på en halvtimme.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons