Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunde lämnar Bingolotto

Annons

Bingolottos ras har fortsatt under våren. Nu slutar Gunde Svan som programledare.

- Jag lyckades inte påverka programmet så mycket som jag hoppades, säger han.

TV4:s långkörare har drabbats av kris efter kris. I höstas skulle trenden vändas med hjälp av Gunde Svan, nya spel och högre vinster, men programmet har ändå fortsatt att tappa tittare och lottköpare.

Nu står det klart att Gunde Svan lämnar Bingolotto efter säsongsfinalen den 4 juni.

- Det har varit en gigantiskt stor skuta att ratta, mycket större än jag trodde. Jag gick in med 110 procent och har försökt bidra så mycket som möjligt, men när det inte räcker ska man inte bromsa utvecklingen, säger Gunde.

Ersättare blir Rickard Olsson, tidigare i Söndagsöppet och TV4:s Nyhetsmorgon, som just nu jobbar som radiopratare i P4 extra. Ett lite oväntat namn efter tunga folkliga profiler som Loket, Lasse Kronér och Gunde Svan.

- Min spontana reaktion var Hoppsan Kerstin, varför jag?. Nu känns det bara roligt. Det finns så mycket hjärta i Bingolotto, med hela folkrörelsesverige, Rädda Barnen och Röda Korset bakom, vilket jag vill förvalta och göra mer av i höst.

Inför omstarten planerar TV4 att gå tillbaka till ursprungskonceptet med artister, gäster och lugnare partier.

Programmet kommer dock fortsätta sändas på söndagar.

- Det känns som om man kan göra ett hederligt gammalt Hyland-program med den potential som finns. Den vikande trenden är dock ett faktum och ett tungt ansvar för den som axlar programledarrollen.

- Jag inser det, men tycker också att det är för enkelt att kalla Bingolotto en sjunkande skuta.

- Det är i snitt 700 000 personer som tittar varje vecka, och jag tror att den siffran går att öka om man förnyar programmet, säger Rickard Olsson.

MALIN DAHLBERG/TT SPEKTRA

Mer läsning

Annons