Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grisbra rock

Annons

"Förbandet" The Sick från Falun/Borlänge bjuder på en tidig glädjebomb på Bolanche. Dock inte särskilt överraskande, egentligen, inte med tanke på att hela Dozer skitiga men väloljade rytm-motor återfinns i bandet. Trummisen Erik Bäckwall bankar skinn i The Sick, och Johan Rockner frontar och spelar gitarr.

Bandet gör garagerock av det allra mest förtjusande slaget. Det är liksom Backyardrock med en osnuten amerikansk punkunges skateboard under armen. Det är skitig, tung rock'n'roll som föds fram ur MC5:s och The Sonics energi-sprutande 60-tal, rycker åt sig en rejäl nypa av Ramones melodiösa 70-talspunk och stjäl ett par rullande boogieriff från Motörheads rock'n'roll, innan den sätter ned sina tygsneakers i en bredbent, käftig posé på scenen.

The Sick verkar till skillnad från många andra slarvhasar i genren också ha insett vikten av att repa. Gärna tills blodet sprutar ur fingertopparna. Det låter grisbra, och är hur kul som helst.

The Sick ger unga Disco Volante en tuff utmaning. Det kan inte ha varit jätteroligt för det unga garagerockbandet från Malmö att gå in och försöka toppa lokalbandets gig den här kvällen.

Disco Volante är heller inte riktigt redo för uppgiften.

Vi får dock ett visst mått av spretig lust-for-life-rock och kaxighet à la Iggy, och även om tjejerna känns lite för korta i den skitiga oljerocken än så länge så vore det oklokt att avfärda dem i förtid.

Disco Volante har fantastiskt god attityd, och sjunger "Shitfaced" så det skriker i klubbhögtalarna. Bandet behöver bara repa ett eller ett par år till. Gärna så att blodet sprutar ur fingertopparna.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons