Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grey Canvas garagevinnare

Annons

uI helgen avgjordes årets omgång av TBV:s och Studiefrämjandets populära rockbandstävling Garagerocken på East harbour café i Falun.

För femte året i rad arrangerades Garagerocksfinalen och precis som tidigare drog arrangemanget storpublik. Sex band hade tagits ut till final.

Cirka halv tio brakade tävlingen i gång med Falukvartetten Leo som bjöd på akustiskt baserad pop som doftade av Jewel och Indigo Girls. Mysstämningen krossades sedan av The Severed Ways från Ludvika som bjöd på något som närmast kan liknas vid nu-metal utan rap.

Hedemoragrabbarna i The Void var tredje band. Med sina Magnus Uggla-gapiga Oasis-pastischer och intränade rockposer charmade de en stor del av publiken. Dark Talisman från Leksand bjöd på musik som gick från operapampig emo-metal till rakt powermetaldriv.

Bandet som rev ner mest applåder var dock blytunga dödsmetalslynglarna i Falubandet VÖMB. Djupa primalgurglingar och hypersnabba trummor lämnade inte någon oberörd. Sist var Grey Canvas från Leksand, som hakat på den grungerevival som företräds av band som Nickelback och älskas av MTV-rockfans.

Under en kortare paus där förra årets vinnare, Knout underhöll överlade juryn om vilket band som var värdiga vinnare. Juryn hade att bedöma musikalisk kvalitet, kommunikation, utstrålning, originalitet, förberedelse, presentation och kompositioner. Mycket av allt detta ansåg juryn att Grey Canvas var i besittning av och tilldelade pojkarna förstapriset som består av 16 timmars studiotid och pressning av 300 singlar.

Lyckan var total och ett litet steg mot det stora breaket är taget. Grey Canvas avslutade kvällen med ett extranummer.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons