Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granny har växt klart

/

Granny goes street lockade rekordpublik förra året. I år väntas succén upprepas med Looptroop Rockers, Tove Styrke och Rebecca & Fiona som dragplåster.

Annons

– Upplägget är lika som förra året. Barn och familj på förmiddagen och sedan övergår det i konserter för lite äldre barn och vuxna. Looptroop rockers spelar vid fem och Tove Styrke kommer efter. Vi har lagt de som funkar för en bredare publik tidigt på kvällen, säger Per Staffas från Arenan som arrangerar gratisfestivalen Granny goes street i Falun.

Senare på kvällen är det bland annat dags för Rebecca & Fiona och Lissi Dancefloor Disaster att få i gång publiken. Per Staffas berättar att Rebecca & Fiona har varit årets mest önskade akt.

– Ja, det har varit hårt tryck på dem. Vi satsar på lite mer på dansmusik i år och vår plan är att det ska dansas på hela grusplanen utanför Arenan på lördag kväll.

Per Staffas säger att Granny goes street har vuxit så det knakat de senaste fyra åren. Planen framför stora scenen tar uppskattningsvis mellan 5000 och 7000 personer och förra året kunde Staffas konstatera att man tog in max när Hoffmaestro & Chraa spelade. Han hoppas och tror på en upprepning av förra årets succé men poängetrar att man har nått sin gräns för hur stort Granny goes street får bli.

– Vi har Arenan att sköta också. Granny är viktigt för oss, för att kunna visa att vi finns, men det får inte bli större.

Mer läsning

Annons