Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grafiska bilder i gatuvimlet

/

Annons

Ingen väntar sig att möta grafik när man går in i affären för att handla mat, när man beställer en pizza eller bara går gågatan fram.

Men Falu Konstgrafiska verkstad tycker det är en bra idé att påminna om sin existens när de fyller 50 genom att visa bilder på ovanliga platser. Det har blivit ett tämligen diskret arrangemang med åtta deltagare.

Mitt ibland reklamen i gatumiljön dyker skyltställ upp - en dikt och ett par bilder att ta med sig på vägen. Eva Lidén och Anne Seppänen har gjort grafiken och Eva B Magnusson skrivit dikterna.

Snabbköpskassörskan Gull-Britt Bergström, har hängt upp in sina egna bilder utanför kassorna i ICA Supermarkets entré.

- Det har varit så roligt och så många positiva reaktioner över idén, säger hon.

Gull-Britt tecknar, helst människor, i egen naivistisk stil. Sedan trycker hon bilderna i Konstgrafiska verkstaden där hon varit medlem i många år.

Pizzeria Capri har Nina Edlings etsningar och träsnitt i lokalerna. På Bryggkaféet finns Ragnhild Fredells bilder och i RIA-stugan Eva Lidéns. Lidén har dessutom några verk i Envikens kyrka tillsammans med Malou Backman Nilsson.

En trappa upp i Swedbank på Åsgatan har Marianne Larsson hängt tolv etsningar, mycket blommor och natur. Lars Wikström har använt entrérummet i Kunskapshuset på Lallarvet till utställningen Hortus Conclusus med digitala bilder där bladformer utvecklas mot en bakgrund av geometriska mönster. Samtidigt visar Kristina W-Hedman sina glasobjekt.

En flytande samlingsutställning i ån är utlovad men inte på plats ännu. Konst på stan visas till 13 september.

Mer läsning

Annons