Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gospelgung i Enviken

/
  • Förra årets julkonsert var helt utsåld och i år satsar Juniper bay gospel på två kvällar i rad, den 28 och 29/12. Dessutom kan man höra kören i Falun i kväll.
  • Maria Emanuelsson leder kören.

Juniper bay gospel har fått Enviken att gunga i fjorton år och etablerat sig som en musikalisk institution i trakten. Kvällen före julafton sjunger de i Kopparbergs kyrka i Falun och i mellandagarna blir det traditionsenliga julkonserter i Hallen i Enviken.

Annons

Kören Juniper bay gospel bildades för fjorton år sedan av bland andra körledaren Maria Emanuelsson och har växt stadigt sedan dess. I dag är de ungefär trettio medlemmar.

– Jag har alltid växt upp med gospel och när en jobbarkompis frågade om vi inte skulle börja sjunga tillsammans så bildade vi kören. Det visade sig att det fanns ett stort intresse att sjunga lite ledigare musik och inte bara klassisk kyrkomusik. Jag hade länge haft en vision att starta en egen kör men inte trott att det var möjligt i Enviken-Svärdsjö,

Kören repeterar en gång i veckan och är flitigt engagerade, både i kyrkor och andra konsertlokaler.

I morgon medverkar de i sinnesrogudstjänsten i Stora kopparbergs kyrka i Falun.

– Då ackompanjeras vi av bara ett piano och har lite mer klassiska jullåtar som O helga natt.

Den 28-29 december gör de sin traditionella julkonsert i Enviken, vilket de gjort i ett tiotal år. Då blir det mer ös med ett femmannaband och lite annan repertoar. Inte bara gospel finns med, utan även populärmusik av bland andra Queen och Michael Jackson.

– Fram till i fjol var vi i Envikens kyrka, men flyttade förra året till Hallen i Enviken. Trycket var så stort och i och med att man byggde hallen tyckte vi att det vore kul att prova en ny lokal. Förra året blev det helt slutsålt, så i år gör vi två konserter. Vi släpper 600 biljetter till varje kväll och det är bara förköp som gäller.

Mer läsning

Annons