Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goldrush firar med Laleh och hiphopfest

Annons

Vi vill tvätta bort stämpeln att Cozmoz bara är ett ställe för drogfria spelningar för ungdomar under 18 år.

Det säger Johannes Stjärnkvist, vice ordförande i Goldrush.

Hittills har föreningen arrangerat mellan 25 och 30 konserter under de tre år som gått. Respekterade akter som Loop troop, Snook, Asta kask och Laleh står på Goldrushs meritlista och spelningar har arrangerats på bland annat Cozmoz, S2 och Arenan i Falun.

En av de stora artisterna vid treårsjubileet är förstås Laleh. I år gör hon mest konserthusturnéer och Johannes Stjärnkvist tror att den drogfria miljön var en av anledningarna till att hon tackade ja.

-Hon kommer att spela på fredagen på Cozmoz. Hon gör mest lugnare spelningar med sittande publik på den här turén och våra spelningar brukar vara väldigt städade.

På lördagen blir det stor hiphopfest med två scener inne på Cozmoz. Hela 25 akter är inplanerade varav några är Ken, Medina, Block44, Kung Henry och Prop Dylan från Ragin Goblin från Borlänge. Huvudnumret Smif N Wessum kommer från USA

-Han är ett respekterat namn bland dem som själva håller på med hiphop och vi tror att han även kommer att locka lite äldre folk.

Jubileet inleds med en gratiskväll på kafé caoz där reggaeartisten Governor Andy ska spela. Inbjudna gäster är politiker och mediafolk som haft med Goldrush att göra under åren och arrangörsföreningen hoppas då få chansen att ta upp frågan om Cozmoz framtid.

-För att locka hit en lite äldre publik till våra spelningar skulle vi önska att det fanns möjlighet att servera alkohol här inne. Det handlar inte om att skapa ett nytt ställe där folk kan supa sig fulla utan om att man ska kunna ta sig en öl innan man går in och ser en konsert, säger Johannes Stjärnkvist.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons