Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glansiga tajts och tygtunnlar

Annons

Det är inte många sammanhang som tillåter element typ eldslukare i glansiga tajts, dansare i djurhudar och harlekinsminkade styltgångare på samma scen (är det förresten någon som minns den där mystiska spiralliknande tygtunneln som på något ofattbart sätt dansade och spjånkade sig fram och tillbaka över scenen i melodifestivalen för något år sedan?).

Den enda tillställning jag kan komma på som har försmak för dylikt skulle vara OS-invigningarna.

I år är det ovanligt lite Cirkus cirkör över Melodifestivalproduktionen men i lördagens deltävling i Gävle kunde SVT inte låta bli att kasta in en barbringad jonglör med tribaltatueringar i Sanna Nielsens nummer, Vågar du, vågar jag.

Ofta är det dansarna som får bära de märkligaste skapelserna. I lördagens deltävling dominerade skotska kiltar med showbiz-snitt, silversprejade motorcykeljackor, uniformer med korta kjolar och Extremt. Mycket. Smink. Tänk callgirl möter konståkningsprinsessa. Men vad sjutton, det handlar ju om show. Det ska glittra.

Vad gäller artisterna så kan jag bara inte låta bli att höja ett varnande finger åt Andreas Johnson och hans andra hud till kostym. Skinn är farligt likt latex ibland Andreas, tänk på det!

Så ett par rader om bidragen: Varför var det ingen som förstod potentialen i Vi hade något med Emilé Azar?

Låten hade en medryckande melodi och skönt gung á la Freestyle 1981 men istället fick en trött gammal skrikhals som Magnus Uggla en ny möjlighet att vinna folkets förtroende i Andra chansen nästa helg.

Riktigt var det ju förstås att skicka Sarah Dawn Finer och hennes underbara powertryckare vidare till final. Vad jag funderar på, så här i efterhand, är om inte Caroline af Ugglas ändå inte borde ha fått en chans.

Tjejen är ju lite skum, det måste erkännas, men betänk att Lordi vann hela kalaset förra året. Kunde då inte en höggravid Pippi Långstrump med platådojor och Janis Jopplin-pipa ha rätt bra odds i Eurovision Song Contest??

Mer läsning

Annons