Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ghosts frontman slår tillbaka: "Övriga inhyrda musiker" – enligt advokaten

Hårdrocksgruppen Ghosts tidigare sångare och frontman, vilken går under namnet Papa Emeritus, slår nu tillbaka mot övriga bandmedlemmars stämning om slavlöner.
"Han allena har grundat och skapat Ghost", skriver hans advokat Ann-Charlotte Söderlund i en kommentar till Aftonbladet.

Annons

I ett 40 sidor långt svar som kommit in till Linköpings tingsrätt bestrider Papa Emeritus de övriga bandmedlemmarnas anklagelser.

Sångaren hävdar via sin advokat att Ghost enbart grundades av honom själv och att övriga bandmedlemmar varit inhyrda musiker anställda i företaget Ghost.

Ghostbildades 2010 och har sedan dess släppt tre studioalbum.

Bandet har gjort sig ett namn på den internationella hårdrocksscenen och blivit omskrivet för attmedlemmarnas identiteter hållits anonyma genom scensminking och artistnamn.

Fyra tidigare bandmedlemmar i Ghost har stämt sångaren kallad Papa Emeritus. Den senare såg inte övriga som kolleger utan inhyrda musiker.

Papa Emeritus menar, enligt vad Aftonbladet skriver, att han varit tydlig med upplägget medlemmarna emellan.

En av medlemmarna i stämningsansökan är gitarristen Henrik Palm, från Falun.

I börjanav 2015 blev Henrik Palm fast medlem i bandet och turnerade med Ghost under 2015 och 2016.

När Ghost åkte iväg på Europaturné var däremot inte Palm och tre andra tidigare medlemmar längre med och spelade.

De fyra har alltså stämt Ghosts sångare och frontmannen, som går undernamnet Papa Emeritus, för uteblivna intäkter. Det har talats om "slavlöner".

Till Nyhetsbyrån TT kommenterade medlemmarna stämningsansökan:

"De enda svar vi fått när vi fört ekonomifrågan på tal har varit att det inte finns någon vinst, men att vi alla ska bli rika när pengarna väl flyter in".

Mer läsning

Annons