Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gessle spelar i Gropen

Annons

De 12 000 biljetterna som fanns till den första spelningen i Halmstad såldes slut på en dag och Per Gessle medgav att en spelning på hemmaplan var väldigt speciell.
- Många av låtarna är ju skrivna i Halmstad och handlar också väldigt mycket om staden, säger han och berättar om ambitionen med turnén som precis som skivan ska vara fri från attityder och väldigt avslappnad.
- Alla turnéer som jag har gjort tidigare med till exempel Roxette har varit så haussade och superprofessionella. Det har varit stora Globenspelningar med en helt annan framförhållning. Det här blir på helt andra villkor och det är något som jag gillar. Turnén är ett litet äventyr för mig som jag ser fram emot med spänd förväntan, säger han.
Succéalbumet Mazarin beskrivs av skaparen själv som hundra procent Gessle. Stilen är, i jämförelse med tidigare alster, mera lågmäld. Detta är något som svenska folket har tagit till sina hjärtan och varför det är just så kan Per Gessle faktiskt inte riktigt svara på.
- Det har jag funderat på i flera veckor nu. Kanske finns ett uppdämt behov av att höra mig på svenska, säger han om låtarna som från första början skapades enbart för Per Gessles egen skull.
Förväntningarna har alltså hela tiden varit små och från första början fanns inga förhoppningar på att skivan skulle sälja så pass bra som den har gjort. Per Gessle var innan albumsläpp överhuvudtaget mycket tveksam till att åka på turné.
- Det är framförallt det stora publikintresset som har gjort att jag har tänkt om. Jag kunde aldrig tänka mig att det skulle gå så här bra. Väldigt skoj, säger han.
Med på scen ska förutom Per Gessle även keyboardisten Clarence Övferman, gitarristen Christoffer Lundqvist och basisten Anders Herrlin finnas. Dessutom ska turnén, som totalt innehåller femton stopp runt om i landet, bjuda på ett antal gästartister samt Gyllene Tider-låtar.
- Naturligtvis ska publiken även få höra en del Gyllene Tider. Vi har repat en hel del på dem, säger Per Gessle och berättar att han inför premiären inte alls är så nervös.
- Nej, inte speciellt. Men däremot är jag väldigt disträ och ofokuserad. Jag springer runt och hittar ingenting. Förutom detta oroar jag mig en del för tekniken. Den brukar ha en förmåga att krångla. Men som sagt var, det här är en turné utan förväntningar. En del spelningar blir säkert jättebra medan andra blir mindre lyckade. Men då får det bli så, säger Per Gessle.

JONAS ANDERSSON (PM)

Mer läsning

Annons