Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garageproffs imponerade i Cassels

Annons

Han inleder miljörätt rått och blått med revbensskarpa toner på den pluggade akustiska och favoriten Elmore James.

- En riktig grisblues, presenterar han själv innan han hittar kepsen och drar igång.

Och det är så det fortsätter, medan mellansnacket tycks ta allt större plats i Carlssons och grodornas brett gångbara scenunderhållning, så visar gänget mellan skrattsalvorna vilka proffsmusiker de är.

Staffan Wiklander toner är lika magtraktspåverkade från den stora basen som från den stonesigare pluggade, Lars Dylte behärskar keyboard och klarinett med samma självklarhet och grodornas nya ansikte Ola Norrman på trummor, har ett register utöver det vanliga.

- Ja, ett nytt ansikte, det är faktiskt en helt ny människa, förklarar Peter Carlsson inledningsvis.

En kväll med allt från Rune Lindströms texter till fransk melodi i "Fyra små vedträn", via allsång med en engagerad salong, poesi ur en handbok för mc-reparationer, Taubes Fritiof Andersson i bästa form och shufflig tvättbrädsjazz till Pärleporten, svart rap och en snutt Marley tillfredsställer publiken, bortsett från en detalj - de vill ha ännu mer!

Och på den personliga önskelistan står, trots totalt yrkeskunnande från scenen, mer rå blues med Carlssons unika sandpapperssammetspåträngande röst och utspel, mer ruggigt hjärtslitande gitarr i läcker grodinramning...

LENA RELTE

Mer läsning

Annons